se podajte na odkrivanje manj uhojenih poti

ko imate dovolj posedanja

Najem koče priporočamo vsem, ki bi se radi odmaknili od vsakdanjega stresa in obremenitev sodobne družbe. Sredi gozdov vas čaka vas popolna sprostitev. Napolnite življensko energijo ob sprehodih po bližnjem gozdu, sadovnjaku in travnikih, kjer vas bo spremljalo petje ptic, šelestenje drevesnih krošenj in občasnih videnj gozdnih živali.

Za aktivno preživljanje prostega časa kliknite TUKAJ.

Pohodništvo

V bližini koče imate razvejano mrežo pohodniških poti. V hiši se nahaja tudi zemljevid z označenimi planinskimi potmi.

V bližnji okolici priporočamo krajši vzpon na razgledniško točko “Klančnik” in cerkev Sv. Ignacija (oddaljeno 1 uro hoje) ali daljši pohod na Lovrenška jezera (oddaljeno 4 ure hoje, priporočamo, da se z avtom odpeljete do konca naselja Lovrenc – Hojnikova rida, kjer se začne makadamska gorska cesta).

Kolesarjenje

Poleg okoliških gozdnih in lokalnih cest, poteka mimo neposredne bližine koče tudi označena gorska kolesarska pot. Lahko pa se podate po kolesarskih poteh na Kolesarski karti Pohorja ali Dravske kolesarske poti.

Za adrenalina željne pa priporočamo Bike park Rogla ali Bike Park Pohorje in Ride Ruše.

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNIH KOLES! 

Smučanje

V bližini se nahaja turistično središče Rogla, ki je oddaljeno 18 km (35 minut z avtom) ter smučarski center Ribnica na Pohorju, ki je oddaljen 13 km (20 minut z avtom) ali Mariborsko Pohorje oddaljeno 30 km (30 minut z avtom).

Plavanje

Možnosti za skok v vodo imate v občinskem bazenu v Rušah ali v naravnem kopališču v Radljah ob Dravi.

Lokalne znamenitosti

Če imate sproščanja za en dan dovolj, je v okolici precej lokalnih znamenitosti in aktivnosti. Za ogled znamenitosti v Lovrencu na Pohorju kliknite TUKAJ.